Savornin Lohmanlaan | Tel: 020-7979852
Stationsstraat | Tel: 020-6411642
Amstelhof | Tel: 0297-521539

Nieuws

Karel Muns Fysiotherapie gerelateerde nIeuws-berichten en actualiteit over onze praktijk, evenementen, activiteiten en andere actuele zaken.


Oedeemtherapie bij Kiki

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Mijn naam is Kiki Corbière, werkzaam als fysiotherapeute bij Fysiotherapie Karel Muns waar ik ondertussen al 9,5 jaar met heel veel plezier en enthousiasme werk.

Na een specialisatie orthopedische geneeskunde wilde ik me verder ontwikkelen in de fysiotherapie en heb bewust gekozen voor de specialisatie oedeemtherapie.

De laatste jaren heb ik veelal patiënten met orthopedische klachten behandeld, de specialisatie oedeemtherapie geeft me de mogelijkheid ook patiënten met (lymf)oedeemklachten te behandelen. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel. Door het vasthouden van vocht zwelt het lichaamsdeel op. Enkele plaatsen waar oedeem vaak ontstaat zijn de voeten, enkels, benen en armen. Lymfoedeem is een ernstige, medische aandoening. Een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. De klachten die hierbij kunnen ontstaan zijn: zwelling, vermoeidheid en zwaar gevoel, pijn, beperkingen in de beweging. beperkingen in het dagelijks functioneren, huidafwijkingen en infecties.

Lymfoedeem komt relatief vaak voor na een behandeling van kanker. Naast oedeemklachten die ontstaan bij oncologische patiënten, bijvoorbeeld borstkanker patiënten, kunnen mensen ook oedeemklachten krijgen na een operatie of ongeval.

Het helpen van mensen daar gaat het om in ons vak! Patiënten zich weer beter laten voelen en patiënten blij maken met de vooruitgang om uiteindelijk weer terug te keren naar de situatie zoals voor de (sport)blessure. Daarbij is het voor mij belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen en in een prettige, vertrouwde omgeving kunnen revalideren.

Natuurlijk kunt u voor informatie over oedeemtherapie of algemene informatie omtrent blessures/klachten bij mij terecht.

Fysiotherapie Karel Muns
De Savornin Lohmanlaan 2
1181XM Amstelveen
020-7979852
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Karelmuns.nl plaatst cookies in je browser die wij gebruiken voor functionele, analytische en marketing doeleinden.
Akkoord